Aby przyrządzić szaszłyki, konieczne do umieszczenia obok siebie pokawałkowanych warzyw i mięs są szpikulce. Opakowanie gromadzi 50 sztuk bambusowych zaostrzonych patyczków, co pozwoli na przygotowanie tej potrawy dla większej ilości gości przez cały sezon letni, jeśli szaszłyki stanowić będą żelazną pozycję w grillowym menu. Alternatywne materiały - Bambus jest prędko rosnącym ascetyczncem odnawialnym. Więcej informacji na stronie www.castorama.pl/green-star Szpikulce produkowane z bambusa są wspaniałymi ostrzami do sporządzenia aromatycznych, smakowitych i wielokolorowych szaszłyków z mięs i warzyw. Zapas, na który składa się 50 sztuk szpikulców, wystarczy na długo – wykorzystasz go zarówno w domowej kuchni, jeśli szaszłyki sporządzasz w piekarniku, jak i na wolnym powietrzu, w trakcie biesiadowania z rodziną i znajomymi przy rozpalonym grillu. Bambusowe długie i zaostrzone patyczki okażą się w dodatku przydatne do innych celów, ponieważ charakteryzuje je elastyczność i pokaźniejsza oporność na złamanie niż szpikulce wytwarzane z innych gatunków drewna. Obok metalowych akcesoriów koniecznych do przyrządzania potraw z grilla – widelca, łopatki i szczypców – szpikulce bambusowe stanowią dopełnienie wyposażenia ogrodowego rusztu.