Cebula smażona BadaPak to obowiązkowy komponent wielu potraw. Jest nie tylko przyjemnie chrupiąca, ale i także delikatna w smaku i zapachu. Warzywo to gromadzi całkiem długą listę elementów odżywczych. W głównej mierze jest doskonałym źródłem wielu witamin. Cebula smażona BadaPak dostarcza również witaminy z grupy B, prowitaminę A, a także witaminy E, PP i K. Ilość części mineralnych w równym stopniu jest zadowalająca. Należą do nich żelazo, magnez, potas, mangan, wapń i fosfor. Warzywo to mnóstwo enzymów, na przykład fermenty.
Cebula smażona BadaPak jest perfekcyjnie wysmażona oraz krucha i złocista. Pokaźnie łagodniejszy smak aniżeli jej świeży odpowiednik, jest do tego także delikatnie słodkawa. Jest gotowa do spożycia zaraz po otwarciu opakowania. Może być dodawana do dan mięsnych, rybnych oraz warzywnych. Nie obejdą się bez niej także domowe hot dogi, a także hamburgery.
Cebula to warzywo znane na całym świecie. Prawdopodobnie uprawiano ją już 5000lat przed naszą erą. Jest nietrudna w uprawie, nie wymaga specjalnych warunków. Z powodzeniem można wyhodować ją w przydomowych ogródkach. Wyróżniamy kilka jej odmian różniących się smakiem i intensywnością. Najpopularniejsze z nich to cebula biała i czerwona.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.