DRYLOWNICA do wiśni i czereśni Drylownica w dodatku wygodne mocowanie do stołu, uniemożliwiające przesuwaniu się jej w czasie drylowania. Komponenty drylownicy: tłoczek nakrętka tulejka prowadząca podajnik na owoce przyssawka do stołu z zaciskiem nóż pojemnik na pestki sprężyna gniazdo gumowej przegrody gumowa przegroda rynienka spustowa używanie:Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część. Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową.Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu. Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy. Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego kawałka stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki. Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni albo czereśni. Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który za pomocą sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia. Drylownica przystępna jest w przeróżnych kolorach, odcienie wysyłane są losowo.