Duoflexin® 90 kapsułek (mocne stawy i kości) suplement diety Synergistyczne działanie w 100% naturalnych części dla profesjonalnej ochrony stawów.W skład produktu wchodzą m.in. 6 opatentowanych komponentów, m.in. Kolagen pochodzenia europejskiego wariant I i typ II składniki 1 kapsułka 2 kapsułki Kolagen rybi Abyss, w tym: Kompleks kolagenowy Cartidyss™, w tym: kolagen typu II siarczan chondroityny siarczan glukozaminy kwas hialuronowy Kolagen typu I Collyss™ Ekstrakt z Boswellia serrata BosFlex® Ekstrakt z czarciego pazura FlexiGo™ Ekstrakt z imbiru GingerPro® Ekstrakt z aceroli w tym: Witamina C Kwas hialuronowy niskocząsteczkowy Ekstrakt ze śluzu ślimaka Nutrelix® 500 mg 250 mg 155 mg 67,5 mg 12 mg 10 mg 250 mg 50 mg 50 mg 30mg 25 mg 6,3 mg (7,9 %*) 20 mg 5mg 1000 mg 500 mg 310 mg 135 mg 24 mg 20 mg 500 mg 100 mg 100 mg 60mg 50 mg 12,6 mg (15,8 %*) 40 mg 10mg *RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia elementy: Cartidyss™ (kompleks kolagenowy z chrząstki rybiej: zhydrolizowany kolagen typu II, siarczan chondroityny, siarczan glukozaminy i kwas hialuronowy), Collyss™ (zhydrolizowany kolagen rybi typu I), ekstrakt z Boswellia serrata (70% kwasów bosweliowych) BosFlex®, ekstrakt z czarciego pazura (DER 4:1) FlexiGo™, ekstrakt z imbiru lekarskiego (5% gingeroli) GingerPro®, ekstrakt z aceroli (25% witaminy C), kwas hialuronowy niskocząsteczkowy, ekstrakt ze śluzu ślimaka Nutrelix®, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza). FlexiGO™ jest znakiem handlowym marki Nexira. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie, popijając wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być użytkowany jako substytut najróżniejszej diety. Zaleca się wykorzystywanie zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. Zawartość opakowania: 90 kapsułek Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla śladowych dzieci. Bronić przed wilgocią. Duoflexin® posiada dwa rodzaje kolagenu pochodzenia rybiego – występujący naturalnie w ścięgnach i kościach kolagen typu I Collyss™, a także kompleks kolagenowy CARTIDYSS™, zawierający w swoim składzie kolagen rodzaju II – naturalnie występujący w chrząstce stawowej oraz naturalną chondroitynę i glukozaminę, usztywnione dopełniającą porcją niskocząsteczkowego kwasu hialuronowego o wysokiej przyswajalności i proteinami ze śluzu ślimaka. W dodatku kombinację wzbogacono o synergistycznie działające elementy: Naturalna witamina C z aceroli - pomaga w korzystnej syntezie kolagenu w celu zapewnienia korzystnego funkcjonowania tkanki chrzęstnej i kości Ekstrakty z kadzidłowca indyjskiego (Boswellia serrata), czarciego pazura (Harpagophytum procumbens) i imbiru lekarskiego (Zingiber officinale) – pomagają w utrzymaniu zdrowych stawów, a także w zachowaniu ich elastyczności i mobliności Dlaczego Duoflexin®? Receptura naszego towaru została opracowana w oparciu o najwyższej jakości markowe elementy naturalnego pochodzenia, w skrupulatnie dopasowanych dawkach. Wybierając nasz towar dostarczasz organizmowi: Dwa typy wysokiej jakości kolagenu rybiego –typu I (COLLYS™) i rodzaju II (CARTIDYSS™) – stanowiące lepszą alternatywę dla taniego kolagenu drobioweg oczy również hydrolizatów wołowych, którymi zalany jest nasz rynek. Oprócz tego kompleks kolagenowy CARTIDYSS™ stanowi źródło naturalnej chondroityny, glukozaminy i kwasu hialuronowego. Kolageny CARTIDYSS® i COLLYS™ są wyprodukowane poprzez francuskiego producenta, firmę ABYSS, z ryb pochodzących z europejskich łowisk. Ekstrakt z kadzidłowca indyjskiego(Boswellia serrata) BosFlex® o wysokiej standaryzacji na 70% kwasów bosweliowych Ekstrakt z czarciego pazura (Harpagophytum procumbens) FlexiGO™ DER 4:1 Ekstrakt z imbiru lekarskiego GingerPro standaryzowany na 5% gingeroli Ekstrakt ze śluzu ślimaka Nutrelix™, stanowiący cenne źródło naturalnej alantoiny, kwasu hialuronowego i glikozoaminoglikanów Niskocząsteczkowy kwas hialuronowy Naturalny kompleks witaminy C w postaci ekstraktu z owoców aceroli (Malpighia glabra) standaryzowanego na 25% witaminy C Dlaczego kolagen rybi jest lepszy? Większość produktów na rynku mieści kolagen drobiowy, otrzymywany z chrząstki kurczaka. Wielka popularność kolagenu drobiowego wynika z faktu,bezkompromisowiec do jego produkcji jest odpadem przemysłu przetwórstwa drobiu, co z kolei przekłada się na niską cenę kolagenu. Niestety we współczesnym przemyśle drobiarskim stosuje się wielkie ilości chemicznych dodatków do pasz powiększających wydajność chowu drobiu – takich jak antybiotyki i sterydy – co może wpływać na jakość i czystość kolagenu pozyskiwanego z tego żródła. Kolagen rybi CARTIDYSS™ i COLLYS™ otrzymywany jest z ryb odławianych z ich naturalnego środowiska – u wybrzeży Bretonii i Normandii, we Francji. Dlatego kolagen wchodzący w skład w naszego towaru jest w 100% naturalny i wolny od jakichkolwiek chemicznych dodatków wykorzystywanych podczas przemysłowej produkcji żywności.