Witam! Nazywam się Jan niezbędny. Polecam unikatowy papier do pieczenia: - zastępuje natłuszczanie blachy - dzięki specjalnej silikonowej warstwie nie przywiera do ciasta i formy - wypieki nie kruszą się w trakcie wyjmowania, a blacha pozostaje czysta - może być używany obustronnie Moja dobra rada: - na moim papierze z sukcesem upieczesz nawet tak wymagające ciasto jak sernik oraz zróżnicowanego typu babki i inne ciasta, które posiadają w stanie ascetycznym płynną konsystencję - owiń makowiec papierem, a zobaczysz, jak równo się on wypiecze, a mak będzie przylegał do ciasta - zakrywając ciasto papierem od góry, uchronisz wierzch wypieku przed przypaleniem Pamiętaj jednak, że: - papier nie powinien być stosowany w temperaturze powyżej 220°C To nie wszystko: - papier nieprzeciętnie pasuje na dodatek do pieczenia ryb. Przyprawione filety albo całe ryby ułóż na wyłożonym papierem ruszcie i włóż do gorącego piekarnika. Chude ryby (dorsz, pstrąg) można skropić olejem, tłuste (łosoś, karp) nie wymagają dodatku tłuszczu. Ryby upieką się z chrupiącą skórką.