Smakers® paprykowy dla kanarka nadzwyczajnie uzupełnia codzienną dietę kanarków z dodatkiem odżywczego pyłku pszczelego wspierającego m.in. Układ immunologiczny w 80% realizowany ręcznie poddany unikalnemu na rynku procesowi suszenia w temperaturach nieprzekraczających 65ºC poprzez kilka godzin. Brak użytkowania wysokich temperatur zezwala na zachowanie obszerniejszej ilości witamin i związków mineralnych ulegających rozpadowi w sytuacji używania innych metod suszenia, jak np. Wypiek. Smakers paprykowy stanowi idealne, smakowite uzupełnienie diety kanarków. Papryka jest cennym źródłem witaminy C choćby w formie suszonej i witaminy z grupy B oraz związki mineralne jak potas, żelazo, magnez. Zawiera beta-karoten wpływający pozytywnie na ubarwienie ptaków. Skład: nasiona mozgi kanaryjskiej, proso żółte 25%, mąka z ziarna pszenicy, papryka czerwona suszona 7%, nasiona rzepiku, nasiona nigru 4%, siemię lniane 4%. Zawartość części analitycznych: białko surowe % (min): 11 oleje i tłuszcze surowe % (min): 4,2 włókno minimalistyczne % (max): 7 popiół minimalistyczny % (max): 5 wilgotność % (max): 12