Anchois w oleju Damico - to produkt wysokiej jakości i dużych walorach odżywczych i smakowych.
Filety z anchois w oleju słonecznikowym marki D’Amico nie potrzebują akompaniamentu innych składników, żeby podbić podniebienie Twoje i Twoich gości. Wyśmienite bez dodatków albo jako kropka nad i w połączeniu z chrupiącą grzanką posmarowaną prawdziwym masłem. Anchois są uniwersalnym składnikiem wielu kuchni, wybitnie uwydatniającym smak każdego dania. Genialnie sprawdzą się do pizzy czy gustownych sałatek.
Anchois w oleju zaspokaja zapotrzebowanie na wapń, cynk, żelazo i fosfor. Bez dodatków i substancji konserwujących.
Filet z sardeli, (Engraulis Encrasicolus) olej słonecznikowy, sól.
produkowano we Włoszech.
słoik 80g
Damico to symbol korzystnego smaku i wysokiej jakości.
marka D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D'Amico.
aktualnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkowaniu żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego", ale od początku lat 70-tych producent była ponadto obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem obfity asortyment.
obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, dostępnych w liniach klasycznych i naturalnych.
D'Amico akcentuje się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w nowoczesnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji bezkompromisowców, nieustannym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania, a także zaawansowanym technicznie systemom produkcyjnym.