Monari Federzoni Glassa all Aceto Balsamico di Modena IGP, to krem z octu balsamicznego (35%). Na bazie zagęszczonego soku z winogron z delikatną nutą słodyczy o stylowym smaku. Stosowany do uszlachetniania przystawek, mięs i ryb, serów a także ciast. Doskonały jako dodatek do antipasti, dań głównych i deserów. Monari Federzoni glassa krem z octu balsamicznego - uwielbiany i ceniony w Europie i na świecie marka octu balsamicznego z Modeny ma do zaoferowania nowa linię kremów z octu balsamicznego. Aksamitna konsystencja, uwielbiana przez pokaźnych szefów kuchni i ekspertów kulinarnych powoduje, że każda potrawa słodka czy również słona staje się ciekawa i bardziej smaczna. Krem z octu balsamicznego rekomendowany jest w szczególności do potraw mięsnych, w tym także pieczonych na ruszcie. Można nad wyraz niebanalnie i elegancko ozdobić talerz i potrawę. Ten nadzwyczajny krem stosujemy do grillowania mięs i warzyw, przyrządzania sałatek i dań gotowych. Dodajemy go także do napojów i deserów. Objętość 250ml/300g. Plastikowa butelka. Zabutelkowany w swym regionie pochodzenia. Dokument IGP –
Indicazione Geografica Protetta Ocet znany jest od starożytności jako przyprawa i środek konserwujący do mięs, ryb i jarzyn, a przyprawianie potraw octem pobudza przemianę materii. Od tysiącleci ludzie używali octu do pielęgnacji ciała, dodając go do kąpieli oczyszczająco - pobudzających. Takich kąpieli zażywała sama królowa Kleopatra.