Polski kraftowy gin destylowany i butelkowany w Lesznie. Patronem wytwórni jest Jan Jonston, XVII- wieczny lekarz, botanik, filozof, autor wielu encyklopedycznych dzieł, który w tym mieście spędził kilka lat swego życia. Logotyp ginu prezentuje największe chronione polskie chrząszcze- jelonki rogacze, zaś jego miedziany kolor ma nawiązywać do barwy alembików- destylarnia korzysta z dwóch maszyn, nazwanych Kate i Paul. Każda butelka sygnowana jest nazwą alembiku, podawana jest również partia i numer butelki. Gin Jonston debiutował na rynku w 2020 roku.
Bazą ginu jest wysokiej jakości polski spirytus zbożowy, w którym ziołowe składniki są najpierw macerowane następnie zaś całość poddawana jest destylacji. Jonston Hibiscus Infused to gin o bogatym ziołowym aromacie, z dodatkiem hibiskusa, pomarańczy i cynamonu, przechodzący cykl infuzji parowej, która uwydatnia cytrusowe nuty napoju. Dzięki rzemieślniczej metodzie destylacji i składnikom takim jak jałowiec, kolendra, dzięgiel, lukrecja, kafir, cynamon kasja, skórka pomarańczy i hibiskus, gin uwydatnia się owocowym profilem, który wyśmienicie stanie na wysokości zadania w letnich koktajlach takich jak Negroni czy French Style Gin. Aromat pełen kwiatów i cytrusów, w kolejnych chwilach ewoluuje w bardziej ziołowe akordy- wyczuwalne jest ziele angielskie, pieprz, mięta, delikatnie uwydatniony miód. Smak aż po finisz pozostaje wyraźnie owocowy, miły, słodkawy.