Degustacyjny zestaw wybitnych ginów od marki Tanqueray. Począwszy od kultowych, klasycznych smaków po świeże propozycje z ostatnich lat. To przeróżne i niebanalne zestawienie smaków, których każdy powinien choć raz spróbować. Butelki - wyśmienite miniatury pokaźniejszych odpowiedników, umieszczono w kartonowym pudełku z wysuwaną podstawką.
zestaw posiada:
- Tanqueray No. Ten - to światowy gin, który pochodzi z pokaźnej Brytanii, wytworzony jest w Szkocji, zaś największą popularnością zadowala się w Ameryce Północnej. Ten rewelacyjny gin destylowany jest wyłącznie ze świeżych owoców jałowca, białego grejpfruta, pomarańczy i limonki. Doskonale przyprawiony ziołami takimi jak kolendra, czy rumianek. Świetny smak i aksamitnie gładkie wykończenie trunek ten wspaniale smakuje solo jak i jako podstawa wielu drinków.
- Tanqueray Flor de Sevilla - organiczna i pełna natury linia ginów producenta Tanqueray odkrywa przed miłośnikami tego typu trunków nowe doznania i genialne walory smakowe! Wydanie Tanqueray Flor de Sevilla zostało wprowadzone na rynek w 2018 roku i błyskawicznie zyskało sympatię krytyków oraz konsumentów. Sama receptura została jednak sporządzona wyraźnie wcześniej. Założyciel producenta, Charles Tanqueray słynął ze słabości do częstego podróżowania. Pewnego dnia powrócił z wojaży z Sewilli, którą odwiedził prawdopodobnie w 1860 roku i przywiózł przepis na gin, który inspiruje się zalanymi słońcem gajami pomarańczowymi. Trunek powstaje w oparciu o tradycyjny profil London Dry Gin. Łączy on aromat słodko-gorzkich pomarańczy z Sewilli z intensywnym i pełnym charakteru smakiem jałowca. Uwydatnia się prawidłowym balansem, szczególnie soczystym podniebieniem oraz miłą goryczką na finiszu.
- Tanqueray Rangpur - wykonany jest w gorzelni Cameronbridge, która znajduje się w Szkocji nieco na północ od Edynburga. Mieści w swym składzie dodatek limonki rangpur, będącej krzyżówką cytryny i mandarynki. Na dodatek do jego produkcji używa się m.in. Jałowca, nasion kolendry, korzenia arcydzięgla i lukrecji. Całość macerowana jest w spirytusie zbożowym przed jego destylacją. Tanqueray Rangpur charakteryzuje bogaty i potężny aromat owoców cytrusowych z wyraźnymi akcentami jałowca i ziół i limonki. W ustach alkohol jest świeży i gładki, pozostawia przyjemny posmak jałowca z poprawnie wyczuwalną nutą skórki cytrynowej.
- Tanqueray London Dry - ma błogi smak. Można w nim wyczuć przyprawy i owoce cytrusowe. Jego orzeźwiający smak dopełnia aromat jałowca. Oprócz świeżych jagód jałowca do produkcji użytkowana jest kolendra, arcydzięgiel i niektóre postaci cytrusów. Z uwagi na cykl destylacji określany jest mianem "London Dry" (najpierw destylat doprowadzany jest do wysokiej zawartości alkoholu, a dopiero następnie destylowane są jagody jałowca). Jest to czterokrotnie destylowany gin.
Od 1830 roku producent Tanqueray kojarzona jest z najwyższą jakością, a także idealnym smakiem. Dążenie jej założyciela, Charlesa Tanqueray'a do wytwórstwa trunków klasy premium, poprzedziło cykl niemal 300 przepisów i receptur, zanim finalna butelka Tanqueray London Dry Gin została przedstawiona szerszemu gronu odbiorców. Niekończące się poszukiwanie najlepszych, pochodzących z całego świata części, jest odzwierciedleniem piękna, dążenia do perfekcji i niezwykłych rezultatów, które kryją się za nazwą tej marki.