Biały, wysokiej jakości wermut, powstający na bazie alpejskich ziół i korzystnego wina. Gwarantuje półwytrawny profil, który jednak nieprzeciętnie podkreśli smak wyśmienitego Martini.
cykl produkcyjny tego wydania podzielony jest na trzy kroki. Początkowo wybrane delikatne i młode wino służy do macerowania ziół i przypraw. Finalnie mieszankę tę wzbogaca się o pozostałe komponenty - w tym wzmacniane wino, cukier oraz ekstrakty, które w pełni zostają odfiltrowane przed rafinowaniem w zbiorniku.
Ten wermut eksponuje się wyjątkowo delikatnym bukietem, przy jednoczesnym zachowaniu pożądanej intensywności. Na podniebieniu słodki i aksamitny, proponuje pełne harmonii nuty ziół i wiosennych kwiatów. Zdjęcie nie oddaje słonecznej, żółtej barwy napoju.
Gancia Bianco można także serwować w prawidłowo schłodzonej postaci, z lodem, sodą albo tonikiem.
Gancia jest włoską marką, która została założona w 1850 roku przez przedsiębiorcę z Turynu, Carlo Gancię. Wynalazcę i miłośnika wina wkrótce okrzyknięto ojcem włoskiego wina musującego, którego to produkcję rozpoczął, łącząc tradycyjne metody i wykorzystując swoje doświadczenie z okresu nauki w Szampanii. Region Piemontu nad wyraz zyskał dzięki jego działalności i mógł się jeszcze bardziej rozwinąć.