Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego marka Akashi opisuje jako - najmocniej kultowe sake w portfolio. Buduje się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo. Podczas procesów fermentacyjnych, do których używane są grzyby koji, Mistrz Gorzelnictwa czuwa bez wytchnienia i odpoczynku na sen poprzez 72 godziny przy powstającym napoju, aby zapewnić miłośnikom sake najwyższą jakość i idealne wrażenia.
Daiginjo Akashi-Tai cechuje się bogatym i przyjemnym profilem, w którym wyczuwalne są nuty sody, słodkiej wanilii, mokrej ziemi, suszonej papai, plastrów miodu i szczypty różowego pieprzu.
spora butelka zagwarantuje perfekcyjną sposobność do dzielenia się z przyjaciółmi w trakcie wspólnych spotkań!
Siedziba producenta Akashi-Tai już od 150 lat znajduje się na wybrzeżu Zatoki Osaka. Cieśniny Akashi słyną z gwałtownych wirów i szczególnie szybkich prądów. Jedną z nielicznych ryb, jakiej udaje się tam przetrwać jest leszcz morski. Założyciele marki postanowili, iż umieszczą go w swoim logo jako symbol niezłomności oraz siły.
Misją marki Akashi-Tai jest tworzenie sake z charakterem, pełnego smaku oraz aromatu, którego żywiołowość olśniewa i na długo pozostaje w pamięci. Wytwarzanie trunku, który sprawia, że każde spotkanie jest świętem. Który znakomicie łączy się z ulubionymi potrawami, a powstaje tylko przy użyciu wody, genialnej jakości ryżu Yamada-Nishiki i najlepszych w Japonii drożdży Hyogo, zezwalających mieszance się rozwijać i uwalniać nieznane dotąd wrażenia.