Pyszny, czekoladowy likier z dodatkiem rozgrzewającego chili. Wytworzony jest w północnych Włoszech z wysokiej jakości elementów. Do jego składu dodawany jest syrop cukrowy, który pogłębia jego smak. Czas dojrzewania wynosi od 2 do 3 miesięcy i cały cykl odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Likier cechuje się przyjemną konsystencją, rozpływającą się na podniebieniu słodyczą i miłym dla zmysłu powonienia aromatem.
Połączenie czekolady, a także chili wytwarza pełne namiętności połączenie, które podkreśli smak wielu drinków oraz deserów. Likier ten poleca się także serwować wyłącznie z dodatkiem kostek lodu, w schłodzonej postaci.
firma Zanin powstała pod koniec XIX wieku, kiedy to Bortolo Zanin właściciel drobnego zajazdu, postanowił urozmaicić czas, a także pobyt goszczącym u niego podróżnikom. Dzięki pomocy bliskiej rodziny i krewnych działalność powstałej dla gospody destylarni wyraźnie przeszła jego oczekiwania, dlatego to właśnie na niej finalnie skupił wszystkie swoje siły. W latach 90-tych XX wieku firma rozprowadzała produkty już do 38 krajów na całym świecie, a był to dopiero początek jej szerokiej ekspansji.