Nowy, nieszablonowy smak od afrykańskiej producenta Amarula! Raspberry Chocolate łączy w sobie tradycyjny profil likieru z odświeżającymi nutami maliny oraz kremową czekoladą. Marka Amarula jest częścią niezwykłego projektu, który jest oparte w głównej mierze na maruli - dzikim owocu, który nie poddaje się działaniom człowieka. Rośnie tam, gdzie chce, a kwitnie wyłącznie raz w roku.
Marula wyglądem przypomina cytrynę, jej aromat jest bogaty, estrowy i fenolowy, smak zaś kwaskowaty. Dojrzałe, intensywnie pachnące owoce stanowią przysmak afrykańskich słoni. Alkohol z maruli produkuje się od roku 1989. Najpierw owoce są myte, a następnie macerowane, mieszane ze świeżą śmietanką z cukrem i poddawane fermentacji z dodatkiem drożdży. Trwa ona przeważnie od 7 do 10 dni w temperaturze od 18° do 20°C, po czym następuje częściowa destylacja alkoholu. Likier dojrzewa minimum dwa lata w niewielkich dębowych beczkach, a przed zabutelkowaniem łączy się go z dodatkiem kremu tak, żeby finalna zawartość alkoholu wynosiła 17%.
Amarula Raspberry Chocolate proponuje równocześnie w aromacie jak i w smaku bogate, cytrusowe nuty baobabu, maruli, kremowej czekolady oraz słodkich malin. To poprawnie zbalansowane połączenie, które zachwyci na podniebieniu każdego, kto tylko spróbuje tego likieru.
trunek najlepiej smakuje serwowany z kruszonym lodem. Wspaniale wyróżni także smak egzotycznych koktajli.