Różowy szampan z delikatnym bąbelkami od producenta trunków premium Georges Lacombe. Produkuje się go z tłoczonych winogron szczepów: Pinot Noir (60%), Pinot Meunier (20%) i Chardonnay (20%). Powstaje z kupażu 80% win rocznych oraz 20% win z rezerwy. Następnie poddawany jest starzeniu przez okres 24 miesiącach w piwnicach winnicy. Zanim szampan trafi na stół, dodatkowo odpoczywa około 5 miesięcy w szkle.
cechuje się łososiowo-różową barwą. Otwiera się subtelnym bukietem słodkiej maliny i czarnej porzeczki. Na podniebieniu wyrafinowany i bogaty, wnoszący błogą owocową delikatność.
Sugerujemy podawać w temperaturze od 8 do 12°C. Idealnie sprawdza się w roli aperitifu,pasuje także jako towarzystwo do dań z mięsem i deserów.
Butelkę polecamy przechowywać w zacienionym miejscu.
producent Lacombe narodziła się w 1989 roku, kiedy jej założyciel Georges Lacombe kupił niewielką winnicę w regionie Lot. W 2004 roku została ona przejęta przez jego zięcia - Francisa Tribauta, który jako zawodowy enolog związany stanowczo z regionem Szampanii, nadzwyczajnie odnalazł się w nowej roli. Od czasów jego działalności firma zyskała jeszcze obszerniejszy rozgłos i podziw w środowisku.