Santa Margherita została założona w 1935 roku przez hrabiego Geatano Marzotto. Żeby podkreślić wartość swojej nowej inwestycji, nadał jej imię swej ukochanej żony Margharity.
Wino musujące Prosecco powstało już w roku 1952 i w ciągu kilku dekad stało się globalnym fenomenem.
Valdobbiadene Superiore DOCG Brut to napój o czystym, przyjemnie owocowym bukiecie, który mieści przewagę pysznych jabłek, a także delikatnego kwiatu brzoskwini. Jego smak jest zaokrąglony i prawidłowo wyważony.
Produkuje się go z aromatycznego szczepu winogron Glera na łagodnych wzgórzach Valdobbiadene - miasta będącego synonimem najlepszego Prosecco Superiore, a także statusu DOCG, czyli najwyższej i najmocniej charakterystycznej klasyfikacji.
nadzwyczajny jako aperitif, do przystawek rybnych albo serowych, a nawet do posiłków o delikatnej palecie smaków.