Balocco Babka Pandoro z pistacjami i orzechami
Ten konwencjonalny wypiek powstaje z najlepszej jakości elementów, dzięki temu oprócz genialnego smaku i zapachu, zyskuje na dodatek wyśmienitą puszystą konsystencję. Babka Pandoro firmy Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą powłoką świetnej czekolady i posypany wspaniałymi pistacjami.
Pandoro to tradycyjny, włoski wypiek, który gości na stołach u Włochów bardzo w okresie świąt Bożego Narodzenia. Mieszkańcy Italii kochają babkę Pandoro za niesamowity maślany smak i waniliowy aromat. Ten tradycyjny wypiek powstaje z najlepszej jakości komponentów, dzięki temu oprócz świetnego smaku i zapachu, zyskuje także nadzwyczajną puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą rewelacyjnej czekolady i posypany świetnymi pistacjami. Babka Pandoro zamknięta została w praktycznym kartoniku z uchwytem.
Tradycje firmy BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój firmy został zatrzymany w trakcie II Wojny Światowej ale zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię lecz w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości lecz także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem marki stały się ciasta na zakwasie, niejednokrotnie z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął błyskotliwą jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była rewolucyjnym momentem w popularyzacji producenta we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie ale w całym kraju.
aktualnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek, a także wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek wykonanych według klasycznych, strzeżonych poprzez rodzinę receptur.
Włoska babka z nadzieniem - Balocco Panettone Maxiciok
Babka Balocco Pannettone Maxiciok zamiast kandyzowanych owoców wypełniona jest kremem. Taka włoska babka będzie się genialnie prezentować na świątecznym stole i bez wątpienia ucieszy gusta wielu smakoszy.
Balocco Panettone Maxiciok 800g zapakowana jest w stylowe pudełko z uchwytem. Dzięki czemu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Termin przydatności: 30.04.2025
Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, że ciasto jest świetnym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z postępową technologią powoduje,otrzymujemy towar odmienny od wypieków zalewających polski rynek. Babka może być oryginalnym prezentem pod choinkę.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak sprawiają, że każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska nadaje się na każdą okazję, jednak typowo jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wysmakowane opakowania, dzięki czemu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.