Olitalia Olio Extra Vergine di oliva to mieszanka oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia pochodzących z Emilia-Romania we Włoszech. Jest tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych. Oliwa z oliwek extra vergine wzmacniania smak jednocześnie prostych, jak i wyszukanych przepisów. To obowiązkowa pozycja w każdej kuchni.
Skład: oliwa z oliwek
Wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna 3367 kJ / 819 kcal; Tłuszcze 91g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g; Węglowodany 0g, w tym cukry 0g; Błonnik 0g, Białko 0g; Sól 0g. Towar zapakowany jest w bezpieczny worek powietrzny. Minimalizujemy ryzyko uszkodzeń w transporcie.
Olitalia to włoskie przedsiębiorstwo specjalizujące się w tworzeniu oliwy i octu, oferuje szeroką gamę produktów asygnowanych równocześnie na rynek dystrybucji detalicznej, jak i dla sektora gastronomicznego, w którym zajmuje pozycję lidera we Włoszech. Dzięki owocnym stosunkom z branżą restauracyjną, współpracy z najkorzystniejszymi specjalistami, produkty firmy są obecne na rynkach wszystkich kontynentów. Za sterami Olitalia stoi rodzina Giuseppego Cremonini – nazwisko to od ponad pięćdziesięciu lat jest synonimem kulinarnej doskonałości i symbolem jakości i tradycji włoskiej kuchni na świecie.