Bombay Sapphire to gin, uwydatniający się subtelnym smakiem, szczególnym procesem produkcji i piękną, błękitną butelką. Wysokiej jakości napój znamionuje się pełnym, specyficznym smakiem, na który składa się bukiet dziesięciu precyzyjnie wyselekcjonowanych składników - korzeń dzięgla, rajski pieprz, jagody kubeby, korzeń irysa, kora kasji, kolendra, jagody jałowca, migdały, lukrecja oraz skórka cytryny.
Gin Bombay Sapphire eksponuje się także potrójnym procesem destylacji. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem nad wyraz delikatny aromat. Kora kasji kreuje nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i specyficznego smaku. Jak widać, gin ten jest unikatowym połączeniem smaków.
Polecamy standardowo z tonikiem i lodem lub sam schłodzony w szklance z lodem.