Mandarynka jest jednym z nielicznych cytrusów, które przez wieki pozostały niezmienione, zachowując swoją autentyczną słodycz i zapach. Trzy odmiany znalazły żyzny grunt u podnóża wulkanu Etna i nadal rosną bez użycia jakichkolwiek środków ochrony upraw, żeby nadal dostarczać najwyższej jakości marmoladę mandarynkową przystępną na rynku.
Słodki smak, cechujący się oryginalnymi nutami, genialny na śniadanie ( chleb/owsianka ), do przyrządzania deserów i do łączenia z serami.
Zawartość owoców 65g na 100g
Skłąd: póżne mandarynki, cukier 49/100, substancja żelująca (pektyna), regulator kwasowości
znakomite na śniadanie, do przygotowania ciast i ciastek, a także do przyprawiania świeżych sałatek owocowych; sugerowany ponadto do desek serów i ryb wędzonych.
W eleganckim słoiku odszukasz wszystko, co najlepsze: słodycz dojrzałych, aromatycznych owoców prosto z Włoch. Owoce te mają dużo cennych atrybuty.data ważności - 04.12.2026
220g