Wysoko wykwalifikowani specjaliści z największej winnicy w Toro założonej w 1967 roku, każdego dnia przekuwają swoją pasję do wina w wysokiej jakości produkty, które łączą w sobie tradycję ziem Duero z postępowym charakterem, który identyfikuje markę.
Czerwone, wytrawne wino wytwarzane z mieszanki winogron szczepów Tinta de Torro i Garnacha. Owoce do jego produkcji w przeważającej części rosną na najstarszym siedlisku Bocarrage. Po fermentacji w stalowych tankach, wino poprzez następne cztery miesiące leżakuje w dębowych beczkach, co nadaje mu kawowych i czekoladowych nut.
trunek o ciemnowiśniowej barwie, której nuty dominują także w aromacie, wspaniale korelując z maliną. W ustach krągłe i aksamitne, jednak mocne. Dzięki wyraźnej kwasowości, imponuje wyraźną świeżością i orzeźwieniem. Finisz długi, z delikatną słodyczą.