Olej Frittò Basso to mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego i rafinowanego oleju sojowego, tworzona z myślą o tych, którzy lubią smażyć, nie tracąc przy tym na jakości potraw i prawidłowym samopoczuciu.
Basso Frittò to innowacyjna mieszanka wysokooleinowego oleju słonecznikowego (85%) i oleju sojowego (15%) produkowana z myślą o bezpiecznym smażeniu i gotowaniu w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na oleju Frittò za każdym razem będą perfekcyjnie chrupiące i suche (nie będą nieprzyjemnie ociekać tłuszczem). Wysokooleinowy olej słonecznikowy posiada obszerne ilości kwasu oleinowego (Omega 9, który sprzyja produkcji prawidłowego cholesterolu - HDL) i witaminy E, pierwiastków, które sprawiają, że Frittò jest jednostajny w wysokich temperaturach i bardziej odporny na degradację podczas gotowania, co przekłada się na mniejszą produkcję substancji toksycznych. Z kolei olej sojowy stanowi cenne źródło kwasów Omega 3. Olej Frittò świetnie spełni oczekiwania dodatkowo w daniach bezkompromisowych. Idealnie pasuje do sosów sałatek lub dań na zimno, do przygotowywania warzyw albo jako baza do sosów.
Waga netto: 1l