Vinistart komplet startowy do fermentacji wszelkich rodzajów wina - 34g - 25-50 L Vinistart to nowoczesny towar tworzony z połączenia wyselekcjonowanych drożdży winiarskich, optymalnie dobranych elementów odżywczych, minerałów i witamin. Ten preparat jest stanowczo polecany do produkcji wina z zróżnicowanych owoców i komponentów, takich jak agrest, gruszki, morele, truskawki, owoce ziarnkowe, głóg, jabłka, dzika róża, winogrona białe i czarne, rabarbar, rodzynki, czereśnie, wiśnie, maliny, śliwki renklod, węgielki, jeżyny, porzeczki czarne, białe i czerwone, czarne jagody, czarny bez i tarnina. Vinistart zapewnia szybką i wydajną fermentację w szerokim zakresie temperatur oraz nadaje winu świetny bukiet i unikatowy smak. To efekt precyzyjnie dopasowanych składników, które obejmują wyselekcjonowane drożdże, minerały dostarczające cennego azotu i fosforu dla drożdży winiarskich oraz witaminy, które aktywują proces fermentacji i pozytywnie wpływają na smak i aromat wina. Najważniejsze właściwości Vinistart: Opakowanie mieści 34 g preparatu, wystarczającego na produkcję wina w ilości od 25 do 50 litrów. Artykuł jest optymalny do win o zawartości alkoholu do 17%. Temperatura fermentacji może posiadać miejsce w zakresie od 15°C do 30°C. Sposób użycia:Zawartość torebki rozpuść w 100 ml moszczu, a następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego i wymieszaj. Komponenty:drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu. Uwaga! Opakowanie wykorzystaj w pełni do jednego nastawu.