Drożdże do CYDRU SpiritFerm - 8g - 25L-30L Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051. Charkteryzują się: idealną zdolnością fermentacji w najróżniejszych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20ºC, zdolność do fermentacji powyżej 28ºC tolerancja alkoholu do 15% wysoką produkcją gliceryny i aromatów niezwykle niskim pienieniem się podczas fermentacji niską produkcją kwasów Do fermentacji polecamy pojemnik fermentacyjny, a także środek do klarowania win.
Instrukcja: Sposób wykorzystania: drożdże należy rozmieszać w śladowej ilości ciepłej wody 20-25ºC i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu.
Drożdże powinny zacząć fermentować „wzrokowo" w ciągu kilku godzin. Skład: drożdże szczep Saccharomyces cerevisiae. Masa netto: 8 g