RURKA FERMENTACYJNA SZKLANA Rurka fermentacyjna stanowi nieodłączny w produkowaniu zróżnicowanych rodzajów alkoholu. Konieczne jest umieszczenie jej w naczyniu, w którym odbywa się proces fermentacji.
Można ją osadzić w pokrywie pojemnika fermentacyjnego bądź w korku balonu, wytwarzając w ten sposób wyjście dla gazów powstających w trakcie fermentacji. To uniemożliwia dostępowi powietrza do wnętrza balonu lub pojemnika fermentacyjnego.
używanie: wystarczy umieścić ją w optymalnie przygotowanym otworze naczynia, gdzie ma odbyć się cykl fermentacji. Należy część rurki napełnić świeżą wodą lub olejem. Ta ciecz działa jako bariera, blokując dostęp powietrza i niepożądanych skażeń z zewnątrz.
jednocześnie, pod naporem gazów generowanych w środku naczynia, pozwala na wymianę gazową. Potężne zamknięcie z rurką fermentacyjną jest konieczne do właściwego przebiegu fermentacji. Rurka fermentacyjna jest narzędziem wszechstronnym, co oznacza, iż z powodzeniem zjednoczysz ją do balonów, dymiaków, gąsiorów, dam, galonów czy pojemników fermentacyjnych.
dopasowana do otworu znajdującego się w korkach gumowych do gąsiorów rurka oddziela fermentującą ciecz od powietrza oraz skażeń i owadów rozmiary: Wysokość: 21 cm Szerokość: 4 cm