Filtr do wody "CF200A" został zaprojektowany specjalnie do modeli Minibar, F12 i F11 i F10 producenta Dr. Coffee, wyekwipowanych we wbudowany zbiornik na wodę o pojemności 4 albo 8 litrów. Broni on ekspres do kawy przed osadzaniem się kamienia i wydłuża jego żywotność.
Pozbywając się skażeń, które negatywnie wpływają na smak i aromat kawy, ten filtr wody zagwarantuje idealnie czysty smak za każdym razem.WYPEŁNIENIE wykonanE Z NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WĘGLA AKTYWOWANEGO Z ŁUPIN ORZECHA KOKOSOWEGO (atest NSF/ANSI 61)Dzięki wypełnieniu stworzonemu z aktywowanego węgla z łupin orzechów kokosowych, niechciane smaki i aromaty są eliminowane poprzez pozbycie się chloru i substancji ekologicznych znajdujących się w wodzie pitnej.
ilość niektórych metali ciężkich jest dodatkowo wyraźnie zmniejszona. W rezultacie uzyskujemy doskonale czystą wodę, gotową do wydobycia naturalnych smaków ukrytych w kawie.technika ŻYWICY JONOWYMIENNEJ (certyfikat WQA)Żywica jonowymienna znajdująca się w tym filtrze pochłania wapń i magnez, uniemożliwiając tworzeniu się kamienia.
Wydłuża to żywotność ekspresu do kawy i pozwala znacznie rzadziej uruchamiać program odkamieniania. Co więcej, technika ta nie wpływa na inne minerały znajdujące się w wodzie, które są potrzebne do prawidłowego rozwoju smaków i aromatów kawy.niepowtarzalnA technologia PRZEPŁYWU WODYDzięki specyficznej technologii przepływu wody, każda kropla jest poddawana starannej filtracji.
w rezultacie wydłuża się żywotność ekspresu do kawy, a jego utrzymanie kosztuje mniej.BEZ BPATen filtr wody jest bezpieczny w użyciu: jest stworzony z plastiku PP asygnowanego do kontaktu z żywnością i nie mieści BPA.ŁATWY W UŻYCIUFiltr wody jest wyśmienicie przypasowany do ekspresów Dr.
Coffee z zaimplementowanym zbiornikiem na wodę. Można go prosto aktywować i wymienić. EfektywnOŚĆ "CF200A" FILTR Z pomocą jednego filtra wody będziesz w stanie zaparzyć kawę (w filiżankach): - jeśli twardość wody wynosi <8 °dH: 35 ml - 4500 filiżanek, 50 ml - 3000, 100 ml - 2000; - jeśli twardość wody wynosi 8-12 °dH: 35 ml - 3500 filiżanek, 50 ml - 2500, 100 ml - 1500; - jeśli twardość wody wynosi >12 °dH: 35 ml - 2500 filiżanek, 50 ml - 2000, 100 ml - 1200.INSTALACJA FILTRA1.
Wyjmij filtr wody z opakowania.2. Żeby aktywować filtr, zanurz go w zimnej wodzie, a następnie delikatnie potrząsaj nim przez około 1 minutę.3. Wyjmij zbiornik na wodę z ekspresu do kawy i usuń stary filtr (jeśli jest).
4. Włóż nowy filtr do otworu znajdującego się w zbiorniku na wodę. Upewnij się, że jest korzystnie dostosowany i poprawnie umieszczony.5. Przed ponownym włożeniem zbiornika na wodę do ekspresu do kawy napełnij go świeżą wodą.
6. Filtr jest gotowy do wykorzystania.