Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym -Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions? -Gdzie na wyspie mieszkał Chopin? -Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa? -Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc? w trakcie podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal! Żywe, kolorowe, pełne unikalnych zapachów targi kochają turyści i z ochotą odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce posiadają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków posiadają szczególne znaczenie historyczne albo są po prostu ładniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę. Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to świetny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata spektakularnie na sznurach i wiesza w chłodnym, należycie wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek albo po prostu do chleba z oliwą. Tytuł Majorka. Pascal Lajt Autor Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner Wydawnictwo Pascal EAN 9788383173108 ISBN 9788383173108 Kategoria Przewodniki turystyczne\Świat linia Pascal Lajt ilość stron 693E129A-6F0B-414F-B22D-F7EE14EB981D Rok wydania 2024 Oprawa Miękka ze skrzydełkami