Podręcznik pomaga kupić kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i lubiana autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i destrukcyjne działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, wyjątkowo dokładnie omawia także temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu w dodatku opisy sprzętów i maszyn użytkowanych w gastronomii, a także kwestie związane z rysunkami technologicznymi i schematami.
niemało przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
Autorzy: Anna Kmiołek
EAN: 9788302167829
Głębokość: 8.000000
ISBN: 9788302167829
liczba stron: 192
Oprawa: Miękka
rodzaj: Książki
Rok wydania: 2017
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242