Podobnie jak owies, orkisz jest doskonałym źródłem węglowodanów i błonnika pokarmowego. Płatki orkiszowe są bardzo bogate w fosfor, magnez, żelazo, cynk oraz witaminę B3. W porównaniu z pszenicą, orkisz mieści nieco wyższą zawartość białka i tłuszczu, ale mniej błonnika ogółem. Sto gramów płatków orkiszowych dostarczy organizmowi około 338 kcal. Płatki orkiszowe wykonane są ze zgniecionych ziaren orkiszu.
Można dodawać je do mleka, musli czy jogurtu. Mają obfite wykorzystanie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.