Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki czemu posiadają praktycznie te same parametry, co kasz gryczana niepalona. Znamionują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to zwykle naturalne dostatek składników mineralnych, a staranniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są także źródłem witaminy E i PP oraz witamin z grupy B, a skrupulatniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.