Płatki ryżowe
Płatki ryżowe otrzymywane są, podobnie jak ryż paraboliczny, z ryżu poddawanego działaniu pary wodnej, a następnie prasowanego. Dzięki takiej metodzie przygotowania, płatki zachowują elementy odżywcze ryżu, a równocześnie skróceniu ulega czas przygotowania. Płatki ryżowe są lekko strawne dlatego zalecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego.
Płatki ryżowe możemy użyć do przygotowania ciast, dietetycznych batonów czy zupy mlecznej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.