Patelnia Ballarini Lazise to prawdziwy diamencik kuchennego wyposażenia. Zachwyci równocześnie amatora, grasującego w zaciszu swej domowej kuchni, jak i ceniącego najdrobniejszy szczegół profesjonalistę. By się o tym przekonać, starczy przyjrzeć się niezwykłej, 4-warstwowej powłoce nieprzywierającej Keravis Diamond o grubości 3.5 mm, umocnionej naturalnymi drobinkami diamentu, dzięki której nie tylko unikniesz przypaleniom czy przywieraniu ulubionych dań, lecz też ułatwisz czyszczenie zarówno pod bieżącą wodą, jak i w zmywarce. Mocny, gruby, aluminiowy korpus patelni rewelacyjnie się nagrzewa, równomiernie i momentalnie rozprowadzając temperaturę na całej powierzchni, a wygodny, odporny na wysokie temperatury uchwyt “stay cool” gwarantuje bezpieczną pracę bez obaw o oparzenia.
Patelnia może być użytkowana na wszelkich rodzajach kuchni, a dzięki specjalnej, opracowanej przez Ballarini technice indukcji promieniowej, stanowczo korzystnie spełni oczekiwania na płytach indukcyjnych, zapewniając nie tylko prędkie przygotowanie posiłku, ale też pozwalając na zaoszczędzenie energii. Dostępna w 5 rozmaitych rozmiarach patelnia Ballarini Lazise z nieszablonową, diamentową warstwą okaże się najlepszą przyjaciółką każdego szefa kuchni.
Patelnia Ballarini 24cm
firmę Ballarini - a właściwie Ballarini Paolo & Figli SPA - zalożył w 1889r. Paolo Ballarini. Na początku swojego istnienia była manufakturą, produkującą przeróżnego typu metalowe naczynia, w niewielkim miasteczku Rivarolo - gdzie jej siedziba znajduje się do teraz. Jest to producent o ogromnym - jednym z największych - znaczeniu na rynku światowym. Pomimo eksportowania swoich towarów na cały świat - co pozwala utrzymać stabilność w sytuacji kryzysów w poszczególnych państwach - pozostaje przy wytwarzaniu swoich produktów lokalnie. Jako jedni z niewielu producentów, mogą oznaczać swoje produkty "Made in Italy".