Patelnia Hard Face - 28 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Wyjątkowo trwała i odporna warstwa Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i niezawodne właściwości, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face zapewniają sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego użytkowania dla wymagających. Można je używać na wszystkich typach kuchni. Patelnia niezwykle grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i produktywnie.wyjątkowo oporna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – powłoka ma znakomite parametry uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wyprodukowane w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej wytrzymałą powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.Naczynie ma czarny, matowy design.Garnek jest dostosowany do gotowania na wszystkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wyprodukowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 28 cmŚrednica dna: 23 cmObjętość: 2,9 lWaga: 1,5 kg używanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym użyciem naczynie należy skrupulatnie umyć. Później, w trakcie charakterystycznego użytkowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi nad wyraz wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i bardzo silne kwasy. Naczynia wytwarzane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego.wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium