Patelnie żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie oraz niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, że powierzchnia patelni jest nie tylko wyjątkowo gładka,na dodatek bardziej niepodatna na zarysowania.
Patelnie świetnie pasują do wszelkich rodzajów kuchenek (w tym indukcyjnych).
Opis artykułu:
Kilka praktycznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych:
Patelnia ma adekwatny ciężar, należycie i równmomiernie się nagrzewa, wyśmienicie przewodzi ciepło, dzięki temu wszystko się na niej równomiernie smaży. Po rozgrzaniu długo to ciepło utrzymuje, co umożliwia podawanie gorących potraw bez obawy wystygnięcia. Nieprzeciętna do grillowania mięs, ryb i warzyw.
Naczynia żeliwne są jak inwestycje: drogie, lecz przy umiejętnym ich wykorzystywaniu, starczą nam na za każdym razem...;)