Ciasto wypełnione delikatnym kremem cytrynowym, zrobione na naparze z sycylijskich cytryn, z dodatkiem cukru pudru.
Torte in festa Balocco: gama miękkich i pachnących ciast, wszystkie na naturalnym zakwasie, z jajami od kur z wolnego wybiegu i składnikami niemodyfikowanymi genetycznie. Waga zawiera saszetkę cukru pudru.
Może zawierać orzechy, orzeszki ziemne i soję.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować tej włoskiej babki. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak powodują, iż każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska pasuje na każdą okazję, jednak z reguły jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wysmakowane opakowania, dzięki temu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.