Bauli il Panettone di Verona to tworzona według starej włoskiej receptury babka włoska z rodzynkami i migdałami.
Panettone to wariant babki pochodzącej z Mediolanu.
Skład: Mąka pszenna typu oferta „0", rodzynki (23%), jaja świeże, cukier, masło, naturalne drożdże), migdały (3%), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko w proszku odtłuszczone,, mąka ryżowa, sól, olej słonecznikowy, białko jaj w proszku, aromaty. Pakiet cukru (2,5%): cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Może zawierać inne orzechy i soję.
Wartość odżywcza w 100g: 1629kJ/388 kcal: Tłuszcze:16g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 8,8g; Węglowodany:53g, w tym cukry:32g; Błonnik: 2,7g, w tym białko: 7,1g; Sól: 0,44g. Wartość łącznie z saszetką cukru.
Przed podaniem babka powinna postać minimum 1 godzinę w ciepłym miejscu, najlepiej przy grzejniku. Poprzez to będzie smaczniejsza. Można tez pokroić ją na kawałki, włożyć do piekarnika na 2 minuty (bez termoobiegu, bo może to ją wysuszyć) i podawać na ciepło.
Skład: mąka pszenna typu "0", jaja, rodzynki, cukier, masło, kandyzowana skórka pomarańczy, naturalne drożdże, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak powodują, że każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska nadaje się na każdą okazję, jednak z zasady jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wyszukane opakowania, dzięki temu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.