Oliwa klasy premium z oliwek Leccino z pierwszego tłoczenia, z dodatkiem orzeźwiającej limonki z Sorrento. Towar pochodzi z Piano Laroma - małej miejscowości na południowy wschód od Chieti w Abruzji. Oliwki mielone są tam w konwencjonalnych olejarkach w niskiej temperaturze. Ich intensywny i czysty aromat znakomicie łączy się z zieloną barwą tej oliwy.
polecana jest do użytkowania w kuchni śródziemnomorskiej. Należycie spełni oczekiwania także jako dressing do sałatek, dodatek do ryb albo carpaccio. Nie zaleca się podgrzewania.
marka Fantini narodziła się w niewiele znaczącym miasteczku Ortona w Abruzji, u samego wybrzeża Morza Adriatyckiego. Założona w 1994 roku przez trzech pasjonatów - Filippo, Valentino i Camillo, stała się poniekąd spełnieniem ich marzeń i możliwością tworzenia znakomitych win oraz wyrobów z oliwek. Współcześnie skupia wokół siebie 21 młodych winiarzy z pokaźnym, międzynarodowym doświadczeniem, co umożliwia wprowadzanie koniecznych innowacji, przy zachowaniu konwencjonalnych metod produkcji trunków.