Stale rosnące oczekiwania w wymagającej kwestii żywienia osób aktywnych fizycznie, w stanach skrajnego obciążenia organizmu, a także jeszcze bardziej rygorystycznych zapotrzebowań restytucyjnych rośnie zapotrzebowanie wśród sportowców na najwyższej jakości produkty wysokobiałkowe. Współzawodnictwo z boisk i hal sportowych przenosi się na pole nutrigenomiki podbudowanej progresywnym wspomaganiem supelementacyjnym, które stanowi o „być albo nie być profesjonalistów, lecz i amatorów podchodzących do sportu w coraz bardziej wyczynowy sposób.
PRO WHEY SHAKE TO nowoczesnE ROZWIĄZANIE W SUPLEMENTACJI NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ŹRÓDŁAMI BIAŁKA.
Kwestią nie podlegającą dyskusji jest fakt,liczba protein podlegających zamianie w organizmach zdrowych osób aktywnych fizycznie jest znacznie wyższa aniżeli ta u osób nieobciążonych treningiem(I). Z tego też względu skład PRO WHEY SHAKE zbudowano na źródłach protein cechujących się najwyższą wartością współczynnika wartości biologicznej, czyli izolacie (WPI), koncentracie (WPC) i hydrolizacie (WPH) białek frakcji serwatkowej mleka. Na dodatek znamionują się wzorcową wartością wskaźnika strawności PDCAAS, wyznaczanego na podstawie potrzeby na poszczególne aminokwasy u ludzi i podatności danego źródła białka do jego strawienia(II). WPI, WPH i WPCstanowiące gros składu PRO WHEY SHAKE cechują się na dodatek nad wyraz wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), a także aminokwasów siarkowych, w tym cysteiny- jednego z głównych komponentów glutationu - cząsteczki o nad wyraz silnym działaniu antyoksydacyjnym.
Istota działania i kwintesencja skuteczności PRO WHEY SHAKE została oparta na problematyce optymalizacji kinetyki wchłaniania aminokwasów w przeróżnych stanach fizjologicznych organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem okresu około treningowego. Spożycie porcji PRO WHEY SHAKE pozwalana na podniesienie poziomu aminokwasów w krwiobiegu już po około 15 minutach i utrzymanie tej tendencji nawet do ponad 2 godzin. Taki efekt został uzyskany dzięki unikatowej proporcji WPH: WPI: WPC wypracowanej przez specjalistów od suplementacji sportowców w Dziale Badawczo-Rozwojowym Olimp Laboratories. Osiągnięty zakres czasowy kinetyki nasycania krwiobiegu wolnymi aminokwasami, „stawia PRO WHEY SHAKE na czele produktów o dedykowanym szerokim spektrum użytkowania, czyli zasadnych do używania w stanach organizmu gdzie istnieje potrzeba dostarczenia aminokwasów w sposób momentalny i przedłużony.
Działanie PRO WHEY SHAKE posiadające na celu przeciwdziałanie zaistnieniu wewnątrzustrojowych warunków sprzyjających rozpadowi białek mięśniowych, m.in. Poprzez angażowanie aminokwasów do procesów energetycznych zostało usztywnione dodaniem farmaceutycznej jakości wolnej L-glutaminy. Ilość tego aminokwasu w tkance mięśniowej jest ściśle związana z jej zdolnością do syntezy białek. Im wyższy poziom glutaminy w mięśniach tym silniejszy anabolizm. Na dodatek wraz z L-leucyną (bardzo duża zawartość w WPC, WPI, WPH)) kontroluje szlaki sygnałowe hormonów anabolicznych (insulina, insulinopodobny czynnik wzrostu, mechaniczny czynnik wzrostu).
PRO WHEY SHAKE to dodatkowo extra porcja tauryny. Badania pokazują, że suplementacja tego aminokwasu umożliwia zwiększenie utleniania tłuszczu w trakcie submaksymalnego wysiłku(III) i ulepszenie wytrzymałości u wytrenowanych sportowców(IV). Rozszerza w dodatku płynność błony komórkowej, ulepszając jej ochronę, jak jeszcze wykazuje silne działanie antyoksydacyjne(V).
użytkowanie PRO WHEY SHAKE pozwoli na wytworzenie adekwatnego środowiska anabolicznego i antykatabolicznego w okresie około treningowym i przed snem. Sprzyja to uruchamianiu rezerw energetycznych zgromadzonych w tkance tłuszczowej broniąc białka mięśniowe przed zagospodarowaniem ich na cele energetyczne. Warto ponadto dodać,komponenty białkowe obecne w PRO WHEY SHAKE w sposób najbardziej wyraźny ze wszystkich makroskładników rozszerzają energetyczny koszt trawienia, przez co podnoszą zapotrzebowanie energetyczne ponad poziom podstawowej przemiany w przedziale 20-35%. Powiększa to wydatkowanie energetyczne organizmu, co przy zachowaniu diety wysokobiałkowej sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu odtłuszczonej sylwetki.
PRO WHEY SHAKE – ROZSMAKUJ SIĘ W mistrzowskieJ produktywnOŚCI
Pierwsze osoby, które miały okazję testować PRO WHEY SHAKE na etapie projektowania smaku artykułu, zgodnie powtarzały – "nigdy nie spotkaliśmy się z tak pysznym i wyrazistym bukietem smaków, kremowej i delikatnej konsystencji". To może być dla Was doskonała rekomendacja, jeśli oprócz najwyższej jakość elementów i zaawansowanego składu, cenicie sobie pyszny smak odżywki białkowej. Ten efekt uda się uzyskać każdemu, ponieważ PRO WHEY SHAKE idealnie się rozpuszcza.
PRO WHEY SHAKE nieprzeciętnie sprawdzi się też w okresie redukcji wagi ciała. Jego niewątpliwą zaletą oprócz rewelacyjnych smaków, jest fakt,znakomicie syci, co zabija chęć na słodkie i słone przekąski, doprowadzając do ograniczania przyjmowania dodatkowych porcji kalorii, a czy właśnie nie oto Ci chodzi? Jeśli odpowiesz TAK, to już wiesz, że PRO WHEY SHAKE został wytworzony z myślą o zaspokojeniu Twoich potrzeb w dążeniu do wymarzonej sylwetki.
Dzięki spożyciu PRO WHEY SHAKE zapewniamy organizmowi odżywczą falę uderzeniową aminokwasów, która od początku swojego działania zaprzęga wszelkie mechanizmy metaboliczne organizmu do rozpoczęcia cyklu syntezy i regeneracji struktur mięśniowych. Całości dopełnia nasycenie PRO WHEY SHAKE L-glutaminą i tauryną, zezwalających jeszcze skuteczniej hamować katabolizm białek mięśniowych.
PRO WHEY SHAKE rekomendowane połączenia z innymi produktami:
- w celu rozszerzania masy mięśniowej sugeruje się dodatkowe stosowanie w okresie około treningowym z REDWEILER, a w ciągu dnia DAA XTREME PROLACT-BLOCK.
- w okresie redukcji tkanki tłuszczowej zaleca się łączenie, PRO WHEY SHAKE z produktem termogenicznym Thermo Speed Hardcore alboThermostim Hardcore.
- w każdym z przypadków zaleca się używanie towaru witaminowo-mineralnego Vita-min MULTIPLE SPORT.