BioTech USA Iso Whey Zero 908g - wyśmienity w smaku i przyswajalności wysokobiałkowy suplement diety, który powstaje w warunkach zapewniających zachowanie wszystkich potrzebnych mikrofrakcji białkowych. Jest to najkorzystniejsze jakościowo białko w postaci izolatu, proces pozyskania z serwatki jest przeprowadzony w niskich temperaturach i dzięki czemu białko to nie podlega procesowi denaturacji. Użyty w produkcie ekologiczny Native Whey Isolate to towar wolny od antybiotyków i skażeń chemicznych, ponieważ pochodzi od mleka krów wypasanych na łąkach, karmionych trawami, a nie paszą z GMO. Jest ponadto produktem pozbawionym laktozy - co w dodatku jest znacznym argumentem, bo dzięki czemu
BioTech USA Iso Whey Zero 908g nie powoduje sytuacji dyskomfortowych w trakcie procesów trawiennych. Produkt nie posiada jeszcze glutenu, cukru i oleju palmowego. Wartość biologiczna
BioTech USA Iso Whey Zero to współczynnik BV 159 - praktycznie najwyższy z możliwych do osiągnięcia w produktach białkowych. Kolejną zaletą jest wysoka zawartość aminokwasów esencjonalnych w tym z BCAA (w dodatku uzupełnionych wolną formą tych aminokwasów). Zawartość białka w tej wytwornej odżywce to aż 84%, dodając do tego jeszcze pyszny smak otrzymujemy odżywkę która może być niezbędnym elementem dla budowy wysokiej jakości suchej masy mięśniowej.
BioTech USA Iso Whey Zero stanie na wysokości zadania dodatkowo rewelacyjnie w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, efektywnie będzie przeciwdziałać efektom katabolicznym w organizmie, a dzięki właściwościom nasilającym tempo przemiany materii efektywnie pomoże w redukowaniu tkanki tłuszczowej. Organizm osoby regularnie trenującej kilkukrotnie powiększa zastosowanie białek / aminokwasów, więc i zapotrzebowanie w codziennej diecie na białko powiększone jest choćby trzykrotnie. Iso Whey Zero jest produktem wolnym od kontrowersyjnego w użyciu aspartamu.
BioTech USA Iso Whey Zero poleca się: - sportowcom mistrzowskim, amatorom, ludziom aktywnym i po chorobach (wymagającym rehabilitacji)
- każdemu kto chce rozbudować czystą masę mięśniową lub utrzymać jej wysoki poziom
- osobom odchudzającym się, stanowczo chcącym zachować jędrną i estetyczną sylwetkę
- tym, którzy cierpią na nietolerancję laktozy (zaw. Laktozy poniżej 0,1 g) i chcą dostarczać pełnowartościowe białko z serwatki, bez efektów w postaci dolegliwości trawiennych
- poszukującym prędko przyswajalnego białka w celu regeneracji potreningowej
- osobom trzymającym niskokaloryczną dietę z niskim udziałem węglowodanów, które szukają alternatywy dla słodyczy
BioTech USA Iso Whey Zero to: - artykuł lekkostrawny
- nie zakwasza organizmu
- genialne źródło budulca dla mięśni
- najwyższa jakość i przyswajalność
- wygodne uzupełnienie białka w codziennej diecie
- dopełniające wzbogacenie aminokwasami w wolnej formie
- doskonałe dla osób regularnie trenujących sporty siłowe albo wytrzymałościowe
PROFIL AMINOKWASOWY (w porcji 100 g Iso Whey Zero)
Aminokwasy potrzebne/esencjonalne (EAA) - 42,8 g
[w tym aminokwasy rozgałęzione (BCAA) - 19.6 g]
- walina
- izoleucyna
- leucyna
- histydyna
- lizyna
- metionina
- fenyloalanina
- treonina
- tryptofan
Aminokwasy częściowo konieczne (CAA) - 26.4 g
- tyrozyna
- arginina
- cysteina
- prolina
- glutamina i kwas glutaminowy
Aminokwasy nie-esensjonalne (NAA) - 18.8 g
- alanina
- kwas asparaginowy
- seryna
- glicyna
elementy (na przykładzie smaku wanilia): izolat białka serwatki (mleko) 88%, izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyna sojowa), mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-glutamina 2.5%, aromaty, emulgator (lecytyny sojowe), substancje zagęszczające (karagen), guma ksantanowa, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0.2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna ) 0.1%, L-walina 0.1%, barwnik (tartazyna). Tartrazyna może posiadać krzywdzący wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Skład poszczególnych wersji smakowych może się różnić nieznacznie użytymi dodatkami, barwnikami, aromatami. Artykuł praktycznie pozbawiony laktozy i wolny od źródeł glutenu. Ze względu na miejsce produkcji może zawierać niezamierzoną, znikomą obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki, orzechów.
Zalecane dawkowanie: Porcję artykułu (25 gramów = 1 miarka / 2 czubate łyżki stołowe) należy zmiksować (przy użyciu szejkera, blendera, ewentualnie łyżeczką) w 200ml wody (albo mleka). Pić od 1 do 3 porcji dziennie. Spożywać bezpośrednio po treningu oraz pomiędzy posiłkami, po przebudzeniu albo przed snem. Pij Iso Whey Zero regularnie, żeby stymulować organizm do kształtowania sportowej, estetycznej i zdrowej sylwetki. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Sklep TITANIUM SPORT ©. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. O prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. Zm.)