Stale rosnące wymogi w wymagającej kwestii żywienia osób aktywnych fizycznie, w stanach skrajnego obciążenia organizmu i jeszcze bardziej rygorystycznych zapotrzebowań restytucyjnych rośnie zapotrzebowanie wśród sportowców na najwyższej jakości produkty wysokobiałkowe. Współzawodnictwo z boisk i hal sportowych przenosi się na pole nutrigenomiki podbudowanej innowacyjnym wspomaganiem supelementacyjnym, które stanowi o „być albo nie być profesjonalistów, ale i amatorów podchodzących do sportu w coraz bardziej wyczynowy sposób.
PRO WHEY SHAKE TO zaawansowanE ROZWIĄZANIE W SUPLEMENTACJI NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ŹRÓDŁAMI BIAŁKA.
Kwestią nie podlegającą dyskusji jest fakt,liczba protein podlegających zamianie w organizmach zdrowych osób aktywnych fizycznie jest wyraźnie wyższa niż ta u osób nieobciążonych treningiem(I). Z tego również względu skład PRO WHEY SHAKE zbudowano na źródłach protein charakteryzujących się najwyższą wartością współczynnika wartości biologicznej, czyli izolacie (WPI), koncentracie (WPC) i hydrolizacie (WPH) białek frakcji serwatkowej mleka. Dodatkowo cechują się wzorcową wartością wskaźnika strawności PDCAAS, wyznaczanego na podstawie potrzeby na poszczególne aminokwasy u ludzi i podatności danego źródła białka do jego strawienia(II). WPI, WPH i WPCstanowiące gros składu PRO WHEY SHAKE charakteryzują się ponadto niezwykle wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA) i aminokwasów siarkowych, w tym cysteiny- jednego z głównych części glutationu - cząsteczki o wyjątkowo silnym działaniu antyoksydacyjnym.
Istota działania i kwintesencja efektywności PRO WHEY SHAKE została oparta na problematyce optymalizacji kinetyki wchłaniania aminokwasów w przeróżnych stanach fizjologicznych organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem okresu około treningowego. Spożycie porcji PRO WHEY SHAKE pozwalana na podniesienie poziomu aminokwasów w krwiobiegu już po około 15 minutach i utrzymanie tej tendencji nawet do ponad 2 godzin. Taki efekt został uzyskany dzięki wyjątkowej proporcji WPH: WPI: WPC wypracowanej przez specjalistów od suplementacji sportowców w Dziale Badawczo-Rozwojowym Olimp Laboratories. Osiągnięty zakres czasowy kinetyki nasycania krwiobiegu wolnymi aminokwasami, „stawia PRO WHEY SHAKE na czele produktów o asygnowanym szerokim spektrum wykorzystywania, czyli zasadnych do użytkowania w stanach organizmu gdzie istnieje potrzeba dostarczenia aminokwasów w sposób bezzwłoczny i przedłużony.
Działanie PRO WHEY SHAKE posiadające na celu przeciwdziałanie zaistnieniu we wnętrzuustrojowych warunków sprzyjających rozpadowi białek mięśniowych, m.in. Poprzez angażowanie aminokwasów do procesów energetycznych zostało umocnione dodaniem farmaceutycznej jakości wolnej L-glutaminy. Liczba tego aminokwasu w tkance mięśniowej jest ściśle związana z jej zdolnością do syntezy białek. Im wyższy poziom glutaminy w mięśniach tym silniejszy anabolizm. Ponadto wraz z L-leucyną (szczególnie wielka zawartość w WPC, WPI, WPH)) kontroluje szlaki sygnałowe hormonów anabolicznych (insulina, insulinopodobny czynnik wzrostu, mechaniczny czynnik wzrostu).
PRO WHEY SHAKE to też extra porcja tauryny. Badania pokazują, iż suplementacja tego aminokwasu zezwala na rozszerzenie utleniania tłuszczu podczas submaksymalnego wysiłku(III), a także poprawę wytrzymałości u wytrenowanych sportowców(IV). Zwiększa ponadto płynność błony komórkowej, udoskonalając jej ochronę, jak jeszcze wykazuje silne działanie antyoksydacyjne(V).
używanie PRO WHEY SHAKE pozwoli na wytworzenie stosownego środowiska anabolicznego i antykatabolicznego w okresie około treningowym i przed snem. Sprzyja to uruchamianiu rezerw energetycznych skatalogowanych w tkance tłuszczowej broniąc białka mięśniowe przed zagospodarowaniem ich na cele energetyczne. Warto również dodać,składniki białkowe obecne w PRO WHEY SHAKE w sposób najbardziej widoczny ze wszystkich makroskładników rozszerzają energetyczny koszt trawienia, poprzez co podnoszą zapotrzebowanie energetyczne ponad poziom podstawowej przemiany w przedziale 20-35%. Rozszerza to wydatkowanie energetyczne organizmu, co przy zachowaniu diety wysokobiałkowej sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu odtłuszczonej sylwetki.
PRO WHEY SHAKE – ROZSMAKUJ SIĘ W mistrzowskieJ efektywnOŚCI
Pierwsze osoby, które miały okazję testować PRO WHEY SHAKE na etapie projektowania smaku produktu, zgodnie powtarzały – "nigdy nie spotkaliśmy się z tak pysznym i wyrazistym bukietem smaków, kremowej i delikatnej konsystencji". To może być dla Was wspaniała rekomendacja, jeśli oprócz najwyższej jakość elementów i progresywnego składu, cenicie sobie pyszny smak odżywki białkowej. Ten efekt uda się uzyskać każdemu, ponieważ PRO WHEY SHAKE wspaniale się rozpuszcza.
PRO WHEY SHAKE wyśmienicie spełni oczekiwania w dodatku w okresie redukcji wagi ciała. Jego niewątpliwą zaletą oprócz wspaniałych smaków, jest fakt,genialnie syci, co zabija chęć na słodkie i słone przekąski, doprowadzając do ograniczania przyjmowania dodatkowych porcji kalorii, a czy właśnie nie oto Ci chodzi? Jeśli odpowiesz TAK, to już wiesz, że PRO WHEY SHAKE został wytworzony z myślą o zaspokojeniu Twoich potrzeb w dążeniu do wymarzonej sylwetki.
Dzięki spożyciu PRO WHEY SHAKE zapewniamy organizmowi odżywczą falę uderzeniową aminokwasów, która od początku swojego działania zaprzęga wszelkie mechanizmy metaboliczne organizmu do rozpoczęcia procesu syntezy i regeneracji struktur mięśniowych. Całości dopełnia nasycenie PRO WHEY SHAKE L-glutaminą i tauryną, zezwalających jeszcze skuteczniej hamować katabolizm białek mięśniowych.
PRO WHEY SHAKE polecane połączenia z innymi produktami:
- w celu rozszerzania masy mięśniowej sugeruje się dopełniające używanie w okresie około treningowym z REDWEILER, a w ciągu dnia DAA XTREME PROLACT-BLOCK.
- w okresie redukcji tkanki tłuszczowej zaleca się łączenie, PRO WHEY SHAKE z produktem termogenicznym Thermo Speed Hardcore lubThermostim Hardcore.
- w każdym z przypadków zaleca się używanie artykułu witaminowo-mineralnego Vita-min MULTIPLE SPORT.