OstroVit 100 % Whey Isolate 700 g OstroVit 100 % Whey Isolate 700 g to najwyższej jakości izolat białka serwatkowego, które uznawane jest za najszczególniej wartościowe źródło białka użytkowanego w sporcie. Preparat otrzymywany jest w procesie mikrofilitracji przepływu krzyżowego, który przebiega w niskiej temperaturze. Nieprzeciętnie nada się w zarówno w okresie budowania masy mięśniowej jak i redukcji tkanki tłuszczowej. 700 g w opakowaniu produkt gromadzi 23 porcje! 1 porcja = 30 g OstroVit 100 % Whey Isolate 700 g To preparat, który gromadzi 90% łatwo przyswajalnego białka zwierzęcego, a także wzorcowy profil aminokwasów niezbędnych do budowy masy mięśniowej. Cechuje się znikomą ilością tłuszczu, laktozy i węglowodanów. Preparat otrzymywany jest w procesie mikrofilitracji przepływu krzyżowego, który przebiega w niskiej temperaturze. Dzięki czemu nie dochodzi do denaturacji aktywnych komponentów. Dzięki wysokiej przyswajalności i najwyższej wartości odżywczej izolat białka serwatkowego sprawnie przyspiesza budowę beztłuszczowej masy ciała. Stymuluje wzrost i regenerację włókien mięśniowych. Ponadto działa antykatabolicznie - zapobiega przed rozpadem mięśni. Jest perfekcyjnym preparatem używanym zarówno przed jak i po wysiłku fizycznym. Dodatkowo wzmacnia oporność organizmu i wspomaga proces regeneracji. Użytkowanie preparatu jest wydajne w trakcie redukcji masy ciała, gdyż stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej, szczególnie tej zlokalizowanej w okolicach brzucha. Jest efektywnym uzupełnieniem zapotrzebowania na białko podczas użytkowania niskokalorycznych diet. Izolat białka serwatkowego uznawany jest za podstawę diety każdego sportowca. Polecany jest niezwykle w sportach siłowych, kulturystyce oraz fitnessie. Właściwości: Wysoka zawartość białka niewielka ilość węglowodanów, a także tłuszczu Działa anabolicznie - pomaga w budowaniu czystej masy mięśniowej Działa antykatabolicznie - uniemożliwia przed rozpadem mięśni Przyśpiesza potreningową regenerację mięśni adekwatny we wszystkich dyscyplinach sportowych polecany w okresie budowania masy mięśniowej