Victorinox 5.6603.15 Fibrox to profesjonalny nóż kuchenny do filetowania, starannego cięcia, i trybowania mięsa.
Victorinox Fibrox – mistrzowski nóż do trybowaniaNiezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, rzeźnikiem czy miłośnikiem domowego gotowania wybierając noże z linii Victorinox Fibrox, otrzymujesz gwarancje jakości i produktywności przystępna dotąd wyłącznie w profesjonalnych nożach kuchennych.
Nóż ma niesprężystą klingę o długości 150 mm, o wąskim lekko zakrzywionym profilu, dzięki któremu oddzielanie mięsa od kości staje się prostym i szybkim zadaniem. W odróżnieniu od zwykłego noża kuchennego trybownik wspaniale radzi sobie z cieciem mięsa, nie szarpiąc przy tym jego włókien. Nóż do trybowania może być używany do codziennej obróbki mięsa, sprawiania ryb i krojenia wędlin. Głownię wykonano ze szwajcarskiej stali rdzoodpornej, która zagwarantuje doskonałe cechy tnące, jest odporna na złamanie i wykruszenia łatwo się ostrzy choćby za pomocą tradycyjnej stalki.
funkcjonalność i higienaElementem odpowiedzialnym za komfort użytkowania noża jest rękojeść o antypoślizgowej fakturze. Zastosowany elastomer Fibrox ma szorstkie wykończenie, co w połączeniu z profilowanym kształtem rękojeści zapobiega wyślizgiwaniu się noża z dłoni. Jest to bardzo ważne dla bezpieczeństwa w trakcie codziennej pracy z ostrym narzędziem. Dzięki zaimplementowaniu stali nierdzewnej i tworzywa TPE nóż można bezpiecznie myć w zmywarce do naczyń.
właściwości noża do trybowania Victorinox Fibrox