Nóż Santoku z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie wykorzystywania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni. Tworzony został z 64 warstw stali o przeróżnych poziomach twardości. Ostrze unikatowy damasceński wzór, który powstaje w wyniku piaskowania wielu warstw stali. Cykl produkcji sprawia, że nóż jest szczególnie ostry i sprężysty. Uchwyt został zaprojektowany w konwencjonalnym japońskim stylu. Składa się z mieszanki lnu i żywicy syntetycznej, która przypomina drewno. Materiał ten uwydatnia się bardzo wysoką wytrzymałością. Dekoracyjne ozdoby ze stali rdzoodpornej sprawiają, że nóż jest ponadto miły dla oka. Nóż do parowania i garnirowania perfekcyjnie leży w dłoni i pozwala na cięcie bez zmęczenia.
Możesz go wykorzystać do przygotowania nad wyraz korzystnych dań kuchni japońskiej albo innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje idealne atrybuty nadaje się też do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych.
parametry:
atrybuty: