Nóż do steków GIESSER MESSER to nieszablonowe narzędzie, które łączy w sobie najwyższą jakość wykonania, precyzję krojenia i wygodę użytkowania. Produkowany z myślą o doskonałym cięciu steków, nóż ten wspaniale spełni oczekiwania w każdej kuchni, równocześnie mistrzowskiej, jak i domowej.
atrybuty towaru:
- Ostrze z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej: wytworzone z hartowanej stali, ostrze noża znamionuje się świetną trwałością i ostrością, dzięki temu bez trudu kroi nawet najgrubsze kawałki mięsa. Stal hartowana do twardości 56 poziomów w skali Rockwella zapewnia długotrwałą ostrość, a także wytrzymałość na uszkodzenia.
- niezwykle cienka powierzchnia ostrza: Ostrze noża jest wyjątkowo cienkie, co minimalizuje opór podczas krojenia. Dzięki temu nóż gładko przesuwa się poprzez mięso, nie rozrywając go, co pozwala na uzyskanie perfekcyjnych plastrów.
- Ręczne ostrzenie: Każde ostrze jest ręcznie ostrzone, co zapewnia jego nieszablonową ostrość i precyzyjne cięcie. Dzięki czemu nóż jest gotowy do wykorzystania od razu po wyjęciu z opakowania.
- użyteczny uchwyt z tworzywa nienaturalnego: Nóż zaopatrzony jest w gładki, użytecznie ukształtowany uchwyt, który zagwarantuje pewny i komfortowy chwyt. Rękojeść wyprodukowana z tworzywa sztucznego jest nie tylko komfortowa w użytkowaniu, lecz także spełnia wszelkie normy bezpieczeństwa dotyczące kontaktu z żywnością, zgodnie z europejskimi regulacjami (WE nr 1935/2004 i UE nr 10/2011).
- Łatwość czyszczenia: Nóż można myć w zmywarce, co upraszcza utrzymanie go w czystości. Chociaż, aby zachować ostrość na dłużej, zaleca się mycie ręczne.
Nóż do steków GIESSER MESSER to idealny wybór dla każdego, kto ceni sobie jakość, precyzję i komfort pracy w kuchni. Jego mocna konstrukcja i wyjątkowa ostrość sprawiają, iż krojenie steków staje się przyjemnością, a każdy posiłek nabiera wyjątkowego charakteru.