Victorinox Swiss Classic to linia noży zaprojektowana dla profesjonalistów. Świetne wykonanie, a także dokładnie przypasowane materiały, w tym nadzwyczaj twarda walcowana stal nierdzewna, sprawiają, iż te kuchenne narzędzia zadowolą choćby najbardziej wymagających. Sprawdzą się jednocześnie w rękach profesjonalistów, jak i amatorów. Model ma odcień zielony.
właściwości noża do pomidorów Victorinox Classic:Nóż do pomidorów z ząbkami Victorinox ma długą na jedenaście centymetrów głownię. Jej ząbkowane ostrze pokroi nie tylko miękkie warzywa,stanie na wysokości zadania rewelacyjnie także przy krojeniu pieczywa. Cięcia nie uszkodzą krojonych produktów i pozostawią wykwintne, równe brzegi. Warto wspomnieć, że czubek noża zaokrąglono, dzięki temu przypadkowe skaleczenie jest mniej prawdopodobne. Czyni to z Victorinoxa narzędzie szczególnie bezpieczne.
wyśmienita stal w nożu VictorinoxDo produkcji noża Szwajcarzy wykorzystali nierdzewną, walcowaną stal. Materiał jest oporny na uszkodzenia mechaniczne, prosto daje się czyścić. Nie wpływa także nas smak i zapach przygotowywanych potraw.
Nóż można bez obaw myć w zmywarce oraz sterylizować. Należy pamiętać, że tego typu zabiegi niszczą znajdujące się na ostrzu mikroorganizmy i pomagają zachować, tak ważna w kuchni, higienę.
nad wyraz korzystne wyważenie, a także wyprofilowany chwyt powodują, iż krojenie przebiega gładko. Jeśli dodać do tego niewielką wagę noża, a także chropowatą fakturę rękojeści, to prosto można dojrzeć, iż z pomocą tego narzędzia nawet początkujący kucharz bez problemów poradzi sobie z kuchennymi wyzwaniami.