Victorinox Swiss Classic to linia noży zaprojektowana dla profesjonalistów. Świetne wykonanie, a także dokładnie przypasowane materiały, w tym nadzwyczaj twarda walcowana stal nierdzewna, sprawiają, iż te kuchenne narzędzia zadowolą choćby najbardziej wymagających. Sprawdzą się jednocześnie w rękach profesjonalistów, jak i amatorów.
Nóż do pomidorów Victorinox – ząbkowane ostrze i bezpieczeństwoNóż do pomidorów z ząbkami Victorinox ma długą na jedenaście centymetrów głownię. Jej ząbkowane ostrze pokroi nie tylko miękkie warzywa,spełni oczekiwania nadzwyczajnie także przy krojeniu pieczywa. Cięcia nie uszkodzą krojonych produktów i pozostawią eleganckie, równe brzegi. Warto wspomnieć, że czubek noża zaokrąglono, dzięki temu przypadkowe skaleczenie jest mniej prawdopodobne. Czyni to z Victorinoxa narzędzie niezwykle bezpieczne.
rewelacyjna stalDo produkcji noża Szwajcarzy wykorzystali nierdzewną, walcowaną stal. Materiał jest niepodatny na uszkodzenia mechaniczne, prosto daje się czyścić. Nie wpływa też nas smak i zapach przygotowywanych potraw.
Nóż można bez obaw myć w zmywarce i sterylizować. Należy pamiętać, że tego typu zabiegi niszczą znajdujące się na ostrzu mikroorganizmy i pomagają zachować, tak ważna w kuchni, higienę.
bardzo dobre wyważenie i wyprofilowany chwyt powodują, że krojenie przebiega gładko. Jeśli dodać do tego niewielką wagę noża oraz chropowatą fakturę rękojeści, to łatwo można dostrzec, iż z pomocą tego narzędzia choćby początkujący kucharz bez problemów poradzi sobie z kuchennymi wyzwaniami.
cechy noża do pomidorów Victorinox