unikatowy i obowiązkowy smak dla profesjonalistów, francuski karmel dostarcza kuszące słodko-słone połączenie.
Początki tego smaku sięgają lat 70 XX wieku w Bretanii, regionu już słynącego z ich specjału- słonego masła. Obecnie francuski karmel znajduje wielkie wykorzystanie we wzbogacaniu smaku pudingów, ciast i lodów dodając odrobinę słodkości z odrobiną słonego.
MONIN uchwycił ten niezwykły smak w nowym syropie, który genialnie komponuje się z czekoladą i kawami, tak jak i z koktajlami i drinkami deserowymi. Syrop MONIN Salted Caramel doda Twoim drinkom odrobinę wyrafinowanego i porywającego aromatu.
kolor:
lśniąca bursztynowa z żółtymi przebłyskami.
SMAK:
Intensywny karmelowy aromat. Słone nutki wzbogacają bogaty smak kremowego karmelu zostawiając na długo błogi posmak.
wykorzystania:
Kawy
Czekolady
Drinki poobiednie
Piwa
zastosowania kulinarne