Syrop MONIN Mandarin rekomendowany jest do kawy, lemoniady, koktajli, mrożonej herbaty, aromatyzowanych napoi gazowanych,, a także innych mrożonych napoi.
Syrop jest lekko mętny, o ziemisto - pomarańczowej barwie.
Przeważa zdecydowany aromat i smak mandarynki. Smak syropu jest złożony, przenikają się nawzajem słodko-kwaśne nuty.
Mandarynka należy do grupy owoców cytrusowych, wyglądem przypomina małą pomarańczę, ale w smaku jest o mnóstwo bardziej słodka. Owoc ten pochodzi z Południowo-Wschodniej Azji, a precyzyjnie - z Filipin. Obecnie, największym producentem tych owoców są Chiny.
Syrop MONIN Mandarin w smaku wspaniale oddaje istotnie pyszną słodycz mandarynek i może być stosowany do sporządzenia niezliczonej ilości zróżnicowanych napojów. Wykonany został ze skrupulatnie wyselekcjonowanych i czystego cukru trzcinowego, jest wysoce skoncentrowany, a jego autentyczny cudowny smak i aromat generuje możliwość sporządzenia różnorodnych napojów.
Przykładowe receptury:
Królewska Margarita
15 ml syropu Mandarin Monin
30 ml srebrnej tequilli
15 ml koniaku pomarańczowego
7 ml soku z cytryny
lód
Umieść wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsaj energicznie poprzez kilkanaście sekund.
Gotową mieszankę nalej do kieliszka do drinków i udekoruj.
Koktajl "Owocowa wyspa"
85 ml Mango Fruit Puree MONIN
30 ml syropu Mandarin Monin
1/2 banana
60 ml mleka
lód
Połącz wszystkie komponenty ze sobą za pomocą blendera. Miksuj aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelej koktajl do wysokiej szklanki i udekoruj.