Napój migdałowy to świetna alternatywa dla zwykłego mleka. Wspaniale stanie na wysokości zadania jako dodatek do kawy lub baza do gorącej czekolady albo kakao. Profesjonalna linia napojów roślinnych Alpro została tworzona specjalnie dla baristów do użytkowania w kawiarniach,spełni oczekiwania też w domu. To mleko roślinne nieprzeciętnie pasuje do podgrzewania i spieniania, nie formuje grudek i pozwala radować się genialną konsystencją pianki. Nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania do robienia latte art. Można stosować go zarówno na zimno, jak i na ciepło.komponenty: woda, migdały (2,5%), cukier, fruktoza, regulatory kwasowości (fosforany potasu), wapń (węglan wapnia), naturalne aromaty, stabilizatory (guma gellan, guma guar), sól morska. Może zawierać nieznaczne ilości orzechów (nie mieści orzeszków ziemnych). Nie posiada mleka i glutenu. Naturalnie bez laktozy.Warunki przechowywania: +1.. + 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce (do 7°C) i zużyć w ciągu 5 dni.