Czekolada Ristora Bar Densa (czarna) to wytworna gorąca czarna czekolada. Ristora Bar Densa jest wysokiej jakości gęstą czekoladą pitną. Wyśmienity smak czekolady o sporej intensywności powoduje, że jest ona powszechnie użytkowana w prestiżowych kawiarniach oraz restauracjach. Głównymi składnikami są odtłuszczone kakao, a także cukier. Jest to świetny dobór dla smakoszy czekoladowych przysmaków! Czekolada Ristora Bar Densa nie posiada mleka w proszku, dlatego nie powinno się rozpuszczać jej w wodzie! żeby rozkoszować się smakowitym napojem, czekoladę wsypujemy do naczynia i zalewamy ją zimnym mlekiem. Po wymieszaniu i rozpuszczeniu proszku w mleku podgrzewamy substancję przy użyciu dyszy do cappuccino bądź na niepokaźnym ogniu na kuchence.
Przygotowana czekolada jest nieporównywalnie smaczniejsza od powszechnie używanych, przepełnionych chemią proszków dostępnych na rynku. Czysta, sypka czekolada Ristora Bar Densa olśniewa swym bogatym smakiem! Wyselekcjonowane i precyzyjnie dopasowane ziarna ciemnego kakao sprawiają,kompozycja ma kremowy i wyrazisty smak, który delektuje podniebienie już po pierwszym łyku!
Sposób przygotowania:
Czekoladę wsypujemy do naczynia i zalewamy zimnym mlekiem. Mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę podgrzewamy do momentu, aż zgęstnieje. Do podgrzania możemy zastosować:
Ekspresu - ubijamy przy użyciu dyszy do cappuccino. Pod wpływem temperatury czekolada gęstnieje.
Kuchenki gazowej lub elektrycznej - na minimalnym ogniu, stale mieszać, żeby się nie przypaliła.
Opakowanie: 1kg plastikowe - zakręcane