Naturalny syrop w odcieniu płynnego złota. Powstaje tradycyjną metodą z dojrzałych owoców pigwy - zarazem słodkich i lekko kwaskowych, a także aromatycznych kwiatów czarnego bzu. W jego składzie znajduje się także kilka kropel soku z cytryny, szczypta cukru, sok z pigwy i pigwowca i woda z bzu.
rekomendowany zarówno latem jak i zimą. W gorące dni można go podawać z zimną wodą jako gaszący pragnienie napój, a w chłodne wieczory stanie na wysokości zadania jako urozmaicenie ciepłej, rozgrzewającej herbaty. Perfekcyjnie smakuje także w połączeniu z deserami, a także jako dressing do sałatek.
produkt wegański oraz bezglutenowy. Nie gromadzi konserwantów.
Rodzinna, polska marka Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała słynna cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką i autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli producenta - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym zwykle zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę, a także uznanie. Marka w swej działalności stawia szczególny nacisk na smak, organiczne produkty, progresywność, a także zadowolenie klientów.